Arbejdsmedicin
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 35 (postadresse 99)
Indgang C, plan 1
Krydspunkt C 107
DK-8200 Aarhus N
Tlf: +45 7845 0900
- (man-fre: kl. 8-14.30)
Fax: +45 7845 0901
auharb@rm.dk

Arbejdsmedicin
Regionshospitalet Herning
Gl. Landevej 53M
(postadresse 61)
7400 Herning
Tlf: +45 7843 3500 (8-15)
Fax: +45 7843 3518
arbejdsmedicin@vest.rm.dk
65 mio at forske for.

65 mio at forske for.

 

Vi har både viden og midler!

 

65 millioner kroner. Præcis så mange penge har siden 2000 fundet vej til forskning i arbejdsmedicin og –miljø på Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning.

 

Forskerne på Arbejdsmedicinsk Klinik, som ligger på Regionshospitalet i Herning og er en del af Hospitalsenheden Vest, har det sidste årti ladet hånt om debatten om vidensflugt fra landets vestlige egne. Klinikkens forskningsafdeling tiltrækker flere og flere Ph.D.-studerende og forskere og de har samlet set haft godt 65 millioner kroner at forske for de seneste knap ti år. Det placerer ikke blot den arbejdsmedicinske klinik i Herning blandt sværvægterne indenfor forskning og bevillingsmodtagere i Danmark, det skaber unikke synergieffekter på den øvrige del af Hospitalsenheden Vest og på de andre forskningsafdelinger, som er placeret i Vestdanmark.

 

De 65 millioner er i brede træk gået til forskning indenfor skader i bevægapperatet, arbejdsbetinget stress, arbejdsulykker og sikkerhedskultur. Og indenfor mere medicinske emner som arbejde og hjertesygdomme og om (arbejds-)livet efter brystkræft. Derudover er en af klinikkens store satsninger projektet VestLiv, som er en flere år lang – og gennemgribende – undersøgelse om helbred, unge, social ulighed og adgang til et fremtidigt godt arbejdsliv, som gennemføres blandt unge i det gamle Ringkøbing Amt. Til sidst så er klinikken førende indenfor forskning og viden om sygefravær, forandringsledelse og fremtidens arbejdspladser.

 

For selve hospitalet er den arbejdsmedicinske klinik med til at sætte hospitalet på det mentale Danmarkskort, når det komme til bevillingsgiverne og tiltrækning af unge forskere og læger. Ikke mindst i rekrutteringsøjemed er gode og innovative forskningsmiljøer vigtige.

 

This page load time was 0.077 seconds
Website by TinX/dk a|s - www.tinx.dk